SPORTIVITATE EFICIENTĂ

Alfa Romeo pășește în era tehnologiei hibride avansate.

Alfa Romeo Tonale plug-in hybrid - Alfa Romeo

New Tonale

Plăcerea de a conduce

Plăcerea autentică de a conduce un Alfa Romeo potențată cu noile senzații și experiențe electrizante.

Performanță

Capacitatea de a garanta adrenalina in timpul condusului sportiv este o notă distinctivă a ADN-ului mărcii legendare.

Eficiență sporită

Autonomia excepțională și consumul redus cu un impact minim asupra mediului inconjurator.

PUTEREA MAȘINII HIBRIDE

Alfa Romeo Tonale HIBRID este dotat cu un motor HIBRID de 1,5 litri, care utilizează pentru prima dată o turbină cu geometrie variabilă pe o motorizare cu benzină. Acest motor livrează un cuplu maxim de 240 Nm la doar 1.500 RPM și este capabil să dezvolte o putere maximă de 160 CP în timpi de record. Tonale HIBRID este disponibil și în versiunea de 130 CP.

HIBRID PLUG-IN Q4

Motorul turbo pe benzină de 1,3 litri al modelului Tonale Plug-in HIBRID Q4 susține un răspuns și o accelerație lină, în timp ce motorul electric asigură o putere maximă de 90 kW: puterea totală a acestei combinații este de 280 CP. Tonale Plug-in HIBRID Q4 are o autonomie (benzină + electric) de până la 600 km.

How Plug-in Hybrid Charging Works - Alfa Romeo
Cum să vă reîncărcați automobilul

ÎNCĂRCARE LA DOMICILIU

Având în vedere că majoritatea autoturismelor private sunt parcate peste noapte, încărcarea bateriei unei mașini hibride acasă de la energia electrică din preajmă este utilă pentru cei care trebuie să aibă mașina pregătită pentru a porni la drum în dimineața următoare.

INSTALARE WALLBOX

Free2move eSolutions oferă un serviciu de instalare profesionistă în conformitate cu criteriile de eligibilitate guvernamentale. Instalarea easyWallbox sau eProWallbox se realizează în patru etape.

Public charging of hybrid cars - Alfa Romeo
Cum să vă reîncărcați mașina

INCARCATOR PUBLIC

Utilizarea stațiilor de încărcare publice devine din ce în ce mai accesibilă, deoarece rețeaua de încărcare se extinde constant. Pachetul de baterii poate ajunge la o încărcare completă în doar 2,5 ore.

My Alfa Connect application – Alfa Romeo

MY ALFA CONNECT *

Cu My Alfa Connect, puteți accesa toate serviciile conectate ale Alfa Romeo. Puteți să vă planificați următoarea călătorie calculând autonomia mașinii și localiza cea mai apropiată stație de încărcare de locația dvs. De asemenea, puteți accesa cu ușurință aplicația eSolutions Charging și puteți gestiona de la distanță stația de încărcare de acasă.

      

 

* Pentru toate mașinile noi comandate începând cu 1 mai 2023, My Assistant va fi inclus în pachetul Connect ONE, al cărui cost este inclus în prețul mașinii. My Remote, My Car, My Navigation și My eCharge vor deveni un pachet Connect PLUS, care necesită un abonament special. Connect PLUS este disponibil fără costuri suplimentare pentru primele 36 de luni de la data începerii garanției. My Alert și My Wi-Fi nu se vor schimba.

Disclaimer

Fotografiile sunt orientative și au doar scop ilustrativ. Este posibil ca culorile și detaliile prezentate să nu fie disponibile sau să difere atunci când vehiculul este disponibil, de exemplu din motive tehnice și/sau de fabricație și/sau comerciale. Unele fotografii pot prezenta accesorii și/sau echipamente care nu sunt incluse ca echipament standard și care, atunci când vehiculul este disponibil, vor face obiectul unei cereri speciale și al unor costuri suplimentare.

Consum de combustibil în gama Alfa Romeo Tonale HIBRID MHEV (l/100 km): 6,3-5,6; emisii de CO₂ (g/km): 144 -127. Valorile de omologare de tip se bazează pe ciclul combinat WLTP omologat începând cu 26.05.2022. Valorile indicate sunt pentru comparație.

Consumul mixt de combustibil - Tonale Plug-in HIBRID Q4 (l/100 km): 1,4 - 1,1; consum mixt de energie (kWh/100 km): 18,7 - 16,8; emisii de CO2 (g/km): 33-26. Până la 82 de kilometri autonomie în regim complet electric se referă la ciclul urban. Autonomia cumulată totală reprezintă autonomia maximă posibilă obținută atunci când se combină autonomia pe benzină cu autonomia complet electrică în regim urban. Valorile de omologare de tip sunt determinate pe baza ciclului WLTP omologat la data de 4.11.2022. Valorile indicate sunt prezentate în scop comparativ. Consumul de combustibil, emisiile de CO2 și autonomia pot varia în funcție de condițiile reale de funcționare și de diverși factori, cum ar fi: frecvența de încărcare, stilul de conducere, viteza, echipamentele specifice, opțiunile, formatul pneurilor, temperatura exterioară și confortul termic la bordul vehiculului.

CALCULEAZĂ-ȚI ECONOMIILE

Alegerea unui nou Alfa Romeo TonalePlug-in HIBRID Q4 Alfa Romeo TonalePlug-in HIBRID Q4 vă poate ajuta să economisiți bani. Folosiți acest instrument pentru a calcula costul de încărcare a mașinii dvs. și pentru a afla economiile anuale.

Călătoria ta
Zilele săptămânii
Media zilnică de consum
40
Valoarea estimată a costurilor pe zi
1
SPECIFICAȚI TIPUL OBIȘNUIT DE CĂLĂTORIE:
urban mixt
Tipul mediu de călătorie
Week-end-uri
Media zilnică de consum
100
vă rugăm să specificați pe ce drum conduceți cel mai des
2
urban mixt
Costuri pentru Tonale Plug-in HIBRID Q4
Costul combustibilului
0.20
Electric
1
Costul vehiculul dumneavoastră
Eficiența combustibilului
6
Costul combustibilului
1.982
Economiile dumneavoastră
Conducerea electrică
DISCLAIMER

The simulator provides a purely indicative estimate of the economic savings, potentially obtainable by choosing the Tonale Plug-in Hybrid Q4 compared to the current thermal-powered vehicle of the user; the estimate obtainable with the simulator is in no case a guarantee of actual savings. The homologation values of the fuel and energy consumption of the Tonale Plug-in Hybrid Q4 present on the simulator are based on the WLTP procedure according to the current legislation (Regulation (EU) 2018/1832). These values are indicated to allow the comparison of the data of the different vehicles and may not be representative of the actual consumption values, which depend on multiple factors, such as, for example, the driving style, the route, the weather, and road conditions, the state, methods of use and equipment of the vehicle, etc. The data relating to the number of kilometers, type of route, fuel cost, and the number of completed electric recharges are entered independently by the user in the simulator and FCA assumes no responsibility for them. The estimate of the economic savings obtained with the simulator can differ, even significantly, according to multiple factors, such as, for example, driving style and conditions, type of route, climatic conditions, air conditioning of the passenger compartment, vehicle status, battery charge level, and age, etc. Therefore, FCA assumes no responsibility for the accuracy and reliability of the estimate of potential economic savings calculated with the simulator. The simulator foresees a year consisting of 350 days, of which 250 days per week and 100 weekend days, and also assumes 15 days of non-use of the vehicle. FCA is not responsible for any decision to purchase the Tonale Plug-in Hybrid Q4 from users based on the results provided by the simulator or in any case on the information about the Tonale Plug-in Hybrid Q4 from the same provided.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Tot ce trebuie să știți despre mașinile hibride

TECHNOLOGY 

 

Alfa Romeo intră în lumea tehnologiei HIBRID cu Tonale HIBRID și noul Tonale Plug-in HIBRID Q4.

Alfa Romeo privește acum spre viitor cu modelul Tonale HIBRID și cu noul Tonale Plug-in HIBRID Q4. Primele două modele hibride ale mărcii reprezintă un nou capitol în istoria sa: linii iconice combinate cu o idee inovatoare de sportivitate performantă.

Un vehicul hibrid reprezintă utilizarea mai multor surse de energie pentru o experiență de condus nouă și eficientă. Astfel, se obține o mai bună eficiență a consumului de combustibil și emisii scăzute.

SUV este prescurtarea de la Sports Utility Vehicle (vehicul utilitar sportiv): acest tip de vehicul oferă o poziție de conducere mai ridicată decât alte vehicule. În cazul unui SUV hibrid, beneficiați de puterea unui motor tradițional cu combustie internă pe benzină asociat cu un motor electric.

O mașină HIBRID combină un motor tradițional cu combustie internă și un motor electric. Datorită tehnologiei de frânare regenerativă, acestea pot reîncărca bateria în timpul mersului, preluând energia din decelerare și transferând-o către baterie.

• MAI: Motorul cu Ardere Internă (motor cu ardere internă) este motorul tradițional de energie termică (benzină, motorină etc.) în care arderea combustibilului este activată prin intermediul unui oxidant (de obicei aer) în interiorul unei camere de ardere care face parte integrantă din circuitul de mișcare a fluidului.​

• MHEV: acest tip oferă o combinație între un motor cu ardere internă și un motor electric, cum ar fi Alfa Romeo Tonale HIBRID. Bateria este încărcată de motorul cu ardere internă și de frânarea regenerativă. La Alfa Romeo Tonale HIBRID, atunci când bateria este încărcată, această tehnologie hibridă permite mai multe manevre de conducere în modul complet electric.

• HEV: motor cu ardere internă și motor electric combinate. Bateria este încărcată de motorul cu ardere internă și de frânarea regenerativă. Performanțele bateriei permit efectuarea unor călătorii scurte în modul complet electric.

• Plug-in Hybrid: această clasă oferă o combinație între un motor cu ardere internă și un motor electric, cum ar fi Alfa Romeo Tonale Plug-in HIBRID Q4. Bateria este, de asemenea, încărcată de la o sursă externă (priză de încărcare) și prin frânare regenerativă. La Alfa Romeo Tonale Tonale Plug-in HIBRID Q4, capacitatea bateriei permite parcurgerea a până la 80 de kilometri în regim urban de vehicul electric.​

• BEV: Tracțiunea este asigurată exclusiv de motorul electric. Propulsorul este electric, încărcarea se face doar de la o sursă externă și cu ajutorul frânării regenerative.​

• REEV: are un mic generator pe benzină pentru a reîncărca bateria și pentru a mări autonomia de deplasare atunci când nivelul de încărcare este scăzut.​

Hibridul Plug-In HIBRID este una dintre cele mai bune soluții pentru a profita de utilizarea combinată a unui motor cu ardere internă (MAI) și a unui motor electric. În plus, în lumea hibrizilor, Plug-In HIBRID garantează un echilibru optim între autonomia de rulare, timpul de încărcare, eficiența consumului de combustibil, manevrabilitate și performanță.

Vehiculele HIBRID Plug-in oferă multe avantaje, cum ar fi costurile reduse de funcționare, un rulaj silențios, zero emisii în cazul condusului pur electric, oferind în același timp flexibilitatea unui motor cu ardere internă tradițional pentru călătorii mai lungi, fără a fi nevoie de reîncărcarea bateriei de la o sursă externă. Combinația dintre motorul cu ardere internă și motorul electric permite, de asemenea, ca mașina să ofere niveluri mai ridicate de cuplu și performanță decât motoarele convenționale de cilindree mare. Alfa Romeo Tonale Plug-in HIBRID Q4 este o soluție avansată care va îmbunătăți performanța și confortul la volan, oferind costuri de funcționare și emisii mai mici decât vehiculele cu motor termic. În plus, acolo unde este cazul, puteți beneficia de stimulente fiscale, cum ar fi reducerea taxei de drum.

RECHARGE

Durata va fi de aproximativ 2,5 ore, utilizând o sursă de alimentare modernizată (easyWallbox de până la 7,4 kW sau o stație de încărcare publică).

Prin intermediul aplicației vehiculului sau prin intermediul aplicației mobile My Alfa Connect. În timpul încărcării la domiciliu, puteți seta durata de încărcare dorită (de exemplu, peste noapte) și puteți selecta nivelul de putere al programului de încărcare prin intermediul unei secțiuni dedicate din sistemul informational al automobilului.

Motorul MAI (motorul cu ardere internă) se va porni automat pentru a permite deplasarea pe șosea. Sistemul este conceput pentru a se asigura că nivelul de încărcare este minim pentru a permite funcționarea Q4.

Bateriile sunt concepute pentru a funcționa corect la toate temperaturile medii ale anului. Autonomia poate fi redusă în funcție de expunerea autovehiculului la temperaturi foarte ridicate pentru o perioadă foarte lungă de timp, deoarece energia este utilizată pentru a răci bateriile. În mod similar, în cazul temperaturilor foarte scăzute, autonomia va fi redusă, deoarece energia va fi folosită pentru a încălzi bateriile.

Autovehiculul se va încărca în timpul conducerii sau prin conectarea la o priză externă.

Alfa Romeo Tonale Plug-in HIBRID Q4 va încărca bateria prin:

1- Frânarea regenerativă transformă energia cinetică a vehiculului în energie electrică și o folosește pentru a încărca bateria, în loc să o irosească sub formă de energie termică, așa cum se întâmplă în cazul frânării tradiționale in cazul motorului cu ardere internă. Motoarele electrice consumă energie pentru a asigura mișcarea. Atunci când această mișcare nu mai este necesară (de exemplu, în faza de decelerare), forța de frânare este utilizată pentru a inversa funcționarea motorului și a genera energie electrică. Acest proces se numește frânare regenerativă, iar energia electrică generată poate fi canalizată într-o baterie. În condiții favorabile, autonomia unui vehicul electric poate fi crescută cu peste 10% prin colectarea energiei electrice regenerate.

2- Modul de conducere E-Save:  atunci când este setat în acest mod, sistemul va menține bateria la un nivel de încărcare prestabilit sau o poate reîncărca până la un prag prestabilit.

 

Alfa Romeo Tonale Plug-in HIBRID Q4 va fi dotat cu un cablu de încărcare casnic (așa-numitul Mode 2) care se conectează la priza Type 2 a mașinii. Acest lucru înseamnă că mașina poate fi încărcată în garaj sau acasă, dacă este disponibilă o priză externă. Încărcătorul de la bord transformă curentul alternativ în curent continuu pentru încărcare. Cu ajutorul interfeței de bord al vehiculului sau al aplicației corespunzătoare My Alfa Connect, pe care o veți putea descărca pe smartphone, veți putea seta timpul de reîncărcare și pragul maxim de curent care trebuie absorbit de la sistemul casnic. Pentru o încărcare mai rapidă, vei putea instala easyWallbox pentru uz casnic, care va încărca mai rapid decât o priză convențională. Pentru o încărcare mai puternică și mai rapidă, puteți instala eProWallbox, care funcționează la o putere de până la 22 kW.

• Standard: Cablu de încărcare pentru uz casnic. Alfa Romeo Tonale Plug-in HIBRID Q4 este deja echipat cu un cablu de încărcare standard care poate fi conectat la orice priză casnică.

• Optional: Cablu de încărcare de mare viteză. Cablu de încărcare Type 3, care vă permite să vă încărcați autovehiculul de la un difuzor public de încărcare și de la eProWallbox.